Straatveegster veegt misdaadplek schoon

U heeft het vaak genoeg gezien in diverse misdaadseries: de plek van onheil wordt vakkundig afgezet met rood-wit politielint, waartussen politie en het forensisch team op zoek gaan naar minimale bewijsstukken om zo een misdaad op te lossen. In het werkelijke leven kan het soms al eens anders lopen. Terwijl afgelopen weekend in Londen een misdaadplek nog zat te wachten op verder forensisch onderzoek, hield dit een straatveegster niet tegen juist die plek een grondige poetsbeurt te geven.
Image license supplied to Caters from source

"Hoe kon ze niet zien dat dit een misdaadplek was? Alle bussen werden zelfs omgeleid. Ik kon niet geloven wat ik zag. Het duurde een minuut of 2-3, alvorens een politieagent haar toesprak. Dan vertrok ze en ging ze elders verder vegen", aldus James Galbraith die de foto’s nam.

Een politiewoordvoerder bevestigde achteraf op nieuwssite Daily Mail dat aan de vrouw moest worden uitgelegd niet op die plaats te vegen.

Image license supplied to Caters from source

lees ook