Supporters willen schaars geklede "Ice girls" terug

Alle verandering is moeilijk. Dat ondervonden afgelopen maandag de ijsvegers van de ijshockeyploeg Philadelphia Flyers tijdens een voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen. Het ijsvegersteam bestond immers uitsluitend uit mannen, nadat de vrouwelijke leden afgelopen zomer voor bewezen diensten bedankt waren. Die vrouwen veegden tot dan in een uitdagende outfit het ijs, tot groot jolijt van het mannelijke publiek. Maandag deed dat publiek niets anders dan de ijsvegers uitjouwen.
2013 Getty Images

De vrouwelijke teamleden werden ontslagen nadat berichten over slechte werkomstandigheden en minimale verloning in de media geuit werden. Nochtans waren de vrouwen de laatste seizoenen uitgegroeid tot "een populaire attractie". "Mocht u het concept niet helemaal begrijpen, vergelijk hen dan met cheerleaders, zonder het dansen dan, die op schaatsen het ijs schoonvegen in die typisch karige kledingstukken", aldus sportwebsite CSN Philly.

De reactie was niet mals en de meeste nieuws- en sportwebsites berichtten dan ook eerder over het gejoel en geschreeuw dan over de wedstrijd zelf. De overgang van schaars geklede vrouwen naar volledig geklede mannen kon op weinig bijval rekenen. Tot 3 keer toe dat de mannen op het ijs kwamen werden ze uitgejouwd.

"Het echte seizoen begint pas op 8 oktober. Dus heeft de directie van de Flyers nog even de tijd om de nodige inspiratie op te doen bij het onderhandelen van nieuwe ijs-meisjes. Of misschien halen ze beter de oude gewoon terug", besloot jongerenwebsite CoEd.

Hier beneden kunt u het nieuwe ijsveegteam en een van de uitjouwsessies zien:

AP2014
2014 Getty Images

lees ook