Telenet geeft dan toch geen dividend

Telenet zal geen aandeelhoudersvergoeding uitkeren, zo heeft de raad van bestuur bekendgemaakt. Nochtans had CEO John Porter bij de voorstelling van de kwartaalcijfers in juli duidelijk gemaakt dat het bedrijf in staat was een dividend uit te keren of aandelen terug te kopen.
Archieffoto

De beslissing komt van de raad van bestuur, waar de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Liberty Global een belangrijke rol speelt. In een persbericht luidt het dat "in het licht van de huidige operationele omgeving", de sterke concurrentie dus, beslist werd om op dit ogenblik "geen enkele vorm van aandeelhoudersvergoeding voor te stellen".

Beleggers kunnen de koerswijziging van Telenet niet smaken. Het aandeel ging kort na opening van de Brusselse beurs ruim 5 procent onder de slotkoers van woensdag en kost nu nog ongeveer 42,10 euro.