Unilever roept Neutral Roll-on deodorant terug

De levensmiddelenproducent Unilever heeft de deodorant Neutral Roll-on (50ml) teruggeroepen omdat er een bacterie in is waargenomen die een impact kan hebben op de gezondheid van mensen die verzwakt zijn. Dat zegt Freek Bracke van Unilever Belgium.

"Tijdens een kwaliteitscontrole werd in een aantal deodorants het micro-organisme "burkholderia" waargenomen. Deze bacterie kan een impact hebben op de gezondheid van mensen met een verlaagde weerstand. Vooral mucopatiënten en mensen die lang in het ziekenhuis liggen", zegt Bracke.

Neutroll Roll-on deodorants worden amper verkocht in België. "Het gaat in België om zo'n 1.000 producten", aldus Bracke. "En omdat we al aan de winkels hebben gevraagd om het uit de rekken te halen, zijn er nog slechts een beperkt aantal van in omloop." Bracke benadrukt dat er nog geen klachten waren, maar toch raadt hij aan om desbetreffend product niet te gebruiken en weg te gooien.

Het gaat om de producten met de codes die beginnen met vier cijfers: van 4148 tot 4182, en aan de streepjescode 8710522023471.