Victoria Beckham bindt strijd tegen aids aan

Victoria Beckham heeft een nieuw doel in het leven. De voormalige Spice Girl is immers benoemd tot goodwill-ambassadeur van het VN-programma UNAIDS. Een recent bezoek aan hiv-ziekenhuizen in Zuid-Afrika heeft haar nieuwe inzichten gegeven, stelt ze.
AP2014

"Het was een ervaring die mijn leven heeft veranderd", vertelde Beckham op het hoofdkwartier van de VN in New York over de reis die ze door Zuid-Afrika maakte.

Naar eigen zeggen wil ze er als goodwill-ambassadeur alles aan doen om te voorkomen dat baby's met het hiv-virus worden geboren. "Dat zou niet mogen gebeuren. We kunnen het voorkomen en we hebben dat punt weldra bereikt. Daarom ben ik hier nu: we mogen het niet opgeven. Ik ben een vrouw en een moeder. Ik wil helpen."

Het gebeurt niet vaak dat Beckham in het openbaar vragen beantwoordt of commentaar geeft. Toch sprak ze volgens de aanwezige journalisten vol passie. De vraag of ze het Engelse antwoord op die andere liefdadigheidsgoeroe Angelina Jolie is, lachte ze evenwel weg.