"Help, mijn feestje loopt uit de hand"

Een weekendje Portland. Dat had een koppel uit Puyallup, Washington (VS), afgelopen weekend gepland, waardoor hun 16-jarige zoon het rijk even voor zich alleen had. Die vond er niets beters op dan een feestje te organiseren, dat hij via diverse sociale media bekendmaakte. Op zaterdagavond daagden dan ook een 70-tal tieners op, die de boel al snel op stelten zetten.

Toen een deel van de jongeren amok begon te maken en schade aan het huis begon toe te brengen, belde de 16-jarige “organisator” de politie. Tien agenten werden opgetrommeld. “We troffen bierflesjes en andere flessen met alcoholische dranken aan en het huis had een indringende geur van marihuana”, aldus een van hen op nieuwswebsite Komo News. Ook buitenshuis werden vernielingen aangebracht, onder meer aan een omheining en op een grasperk van de buren.

Verwendung weltweit, usage worldwide

"Het is gemakkelijk om iets bekend te maken via Facebook en Twitter. En het is op die manier nog makkelijker om jongeren aan te trekken, van wie je als ouder hoopt dat je eigen kinderen er nooit mee zullen omgaan. Zo maak je al snel van je feestje een heuse chaos", besloot politiesergeant Rob Hoag.

Uiteindelijk werden 27 jongeren meegenomen voor verhoor. Tegen een van hen bleek zelfs een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Meest gelezen