"Ze slaagde er wel niet in haar straaljager te parkeren"

Met enige trots kondigde panellid Kimberley Guilfoyle van het discussieprogramma “The Five”, uitgezonden door de Amerikaanse tv-zender Fox, de aanwezigheid van een vrouwelijke straaljagerpiloot aan in de strijd tegen Islamitische Staat in Irak en Syrië. Voor 2 mannelijke panelleden dan weer de gelegenheid om die vrouwelijke aanwezigheid in het belachelijke te trekken. Beiden werden snel kop van Jut op diverse sociale media.

Nadat Guilfoyle de vrouw uit de Verenigde Arabische Emiraten geprezen had ("Opmerkelijk! Verbazingwekkend! Ben helemaal opgewonden!"), volgde een verwijzing naar het feit dat vrouwen in sommige Arabische landen zelfs niet mogen autorijden, wat deze prestatie nog opmerkelijker leek te maken.

Maar panellid Greg Gutfield reageerde met: "Het probleem is, nadat ze doelwitten gebombardeerd had, ze het toestel niet kon parkeren." Een ander panellid, Eric Bolling, vroeg zich dan weer af of men dit kon beschouwen als "tieten op de grond". "Boobs on the ground" verwijst naar "boots on the ground", waarmee de landmacht in volle actie omschreven wordt. De vrouwelijke panelleden konden er niet om lachen.

Op Twitter, Facebook en YouTube volgde een karrenvracht negatieve reacties, die vooral het seksistische karakter van de opmerkingen hekelden.

Bolling heeft zich intussen op tv verontschuldigd voor zijn uitspraak: "Het was een grap. Toen ik thuiskwam, bekeek mijn vrouw me vies. Ik heb me dan verontschuldigd bij haar en dat doe ik nu ook tegenover jullie." Waarop Guilfoyle repliceerde met: "Als je vrouwen graag ziet, dan moet je ze ook respecteren."

Hier beneden kunt u het omstreden fragment bekijken: