Amerikaanse karakteracteur Don Keefer overleden

De Amerikaanse film- en theateracteur Don Keefer is op 98-jarige leeftijd overleden. De acteur overleed bijna drie weken geleden, op 7 september. Het nieuws werd, laattijdig, bekendgemaakt door Keefers zoon, Don M. Keefer.

Don Keefer, die op de planken stond bij de Broadwayvertoningen van de oorspronkelijke productie van Arthur Millers "Death of a salesman", stond mee aan de wieg van de legendarische Actors Studio in New York, die het principe van de method acting invoerde.

De veelzijdige acteur speelde in tv-reeksen als "Bonanza", "The Virginian", "Columbo" en "The twilight zone".

Hoogtepunten uit Keefers carrière op het witte doek zijn zijn rol als de wetenschapper die Woody Allen uit zijn slaap ontwaakt in "Sleeper" (1973) en zijn rol naast Paul Newman en Robert Redford in "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969). Zijn laatste filmoptreden dateert van 1997, in de Jim Carrey-komedie "Liar, liar".