Belgacom vervelt dit weekend in Proximus

Het telecombedrijf Belgacom brengt al zijn producten voortaan onder de merknaam Proximus, tot nu toe de merknaam voor de mobiele telefonie. Het Proximus-logo krijgt ook een nieuw kleedje. De vernieuwingsoperatie wordt dit weekend opgestart. Het bedrijf Belgacom behoudt wel zijn naam.

De grote transformatie start dit weekend. Vanaf maandag zullen al vijf shops (Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Waterloo) aangepast zijn. Ook de website en de app worden dit weekend aangepast.

Er is gekozen voor één merknaam voor de eenvoud. "De klant maakt al lang niet meer het onderscheid tussen pc of tablet, tussen mobiel of wifi", zegt CEO Dominique Leroy.

De rebranding kost Belgacom dit jaar 20 miljoen euro, waarvan een derde voor de aanpassing van materiaal, een derde voor het aanpassen van IT-applicaties en een derde voor commerciële activiteiten. "We hebben dit kunnen doen met een redelijk budget", zegt Leroy. "Ter illustratie: van onze meer dan 3.000 wagens hebben de bestuurders zelf de oude stickers moeten verwijderen."

De ombouwoperatie zou tegen het einde van het jaar moeten afgerond zijn.