Belgische animatiefilm wint Cartoon d'Or in Toulouse

De Cartoon d'Or, de prijs voor de beste Europese korte animatiefilm, gaat naar twee landgenoten. Vincent Patar en Stéphane Aubier werden bekroond voor de jongste episode van hun animatiereeks "Paniek in het dorp".

De uitreiking gebeurde tijdens het Cartoon Forum in Toulouse, de grootste Europese bijeenkomst van animatiefilmers. De film van 26 minuten was een van de vijf finalisten die geselecteerd werden uit een shortlist van 30 prijswinnaars op enkele belangrijke Europese festivals.

De episode, "De kerststronk", haalde het van "Boles" (Slovenië/Duitsland), "La petite casserole d'Anatole" (Frankrijk), "Mademoiselle Kiki et les Montparnos" (Frankrijk) et "Mr. Hublot" (Luxemburg/Frankrijk). 

De Cartoon d'Or is goed voor 10.000 euro financiële steun.