Dode en zwaargewonde bij ongeval op racecircuit in Mettet

Bij een motorrace op een circuit in het Naamse Mettet is vrijdagnamiddag een vijftiger omgekomen. Een jongeman is bij het ongeval zwaargewond geraakt. Dat heeft het parket van Namen bekendgemaakt. Tijdens de race is de vijftiger de controle over zijn moto verloren en op de grond neergekomen. "Een verantwoordelijke van het circuit, die zag dat de motorrijder bewusteloos was, probeerde hem nog bij bewustzijn te brengen, maar de race ging al die tijd verder", aldus een substituut van het parket.

Twee bestuurders konden de twee mannen nog ontwijken, maar een derde is erop ingereden. De vijftiger is ter plaatse overleden. De circuitverantwoordelijke is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het parket heeft een expert aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval op te helderen.