Exotische muziek verzacht fileleed

Afgelopen zaterdag viel het verkeer op een snelweg in Pennsylvania, VS, plots stil na een zwaar verkeersongeval. Zij die in de stilstaande file kwamen vast te zitten, konden niet anders dan wachten. Een van hen was tv-weerman Justin Berk die in de menigte, waarvan verschillende mensen intussen hun wagens verlaten hadden, 2 muzikanten ontdekte. Die haalden hun drumstellen boven en veranderden de onaangename situatie even in een exotisch feestje.

Beide muzikanten maken deel uit van het "Trinidad North Steel Drum"-gezelschap en vreesden door de file hun optreden te missen. "Ik had niet veel overtuigingskracht nodig om tot dezelfde conclusie te komen dat het beter was nu al een groep mensen gelukkig te maken, waardoor de tijd leuker zou gedood worden dan enkel gefrustreerd te zijn", aldus Berk op zijn blogsite.

Muzikant David Gettes op NBC: "We zagen dat mensen rondom ons geënerveerd raakten. En ik ken de magie van mijn drumtoestel. Voor mij was het geen enkele opgave daar iets mee te doen."

De ritmische drumklanken leidden al snel tot limbo- en congabewegingen, tot bleek dat de wagens zich terug in beweging zetten. Met enige ontgoocheling in de stem bij een van de deelnemers als gevolg.

lees ook