Melchior Wathelet overweegt politiek te verlaten

CDH-vicepremier Melchior Wathelet verlaat mogelijk de politiek. "Ik denk daar in ieder geval serieus over na", zegt hij in een interview in Le Vif L'Express dat vandaag verschijnt. Verschillende Franstalige media hebben het nieuws overgenomen. De naam van Wathelet circuleerde deze zomer al bij gasbedrijf Fluxys. Dat bleef toen zonder gevolg. "Laten we zeggen dat ik mijn horizon verleg", zegt Wathelet nu.

Volgens La Libre Belgique en La Dernière Heure heeft Wathelet al verschillende concrete voorstellen uit de privésector gekregen. Ook andere politieke partijen zouden hem benaderd hebben. Maar Wathelet zegt "het gevoel te hebben een echte centrist te zijn". Er is dus geen sprake van het schip te verlaten.

De carrière van de huidige minister van Binnenlandse Zaken kreeg een knauw vanwege het tumult dat teweeggebracht werd door het "plan-Wathelet", over de vliegroutes boven Brussel en omstreken. De verkiezingscampagne van CDH in het gewest had er ernstig onder te lijden. Hoewel Wathelet onder vuur lag van burgers en politieke tegenstanders zou de genadeslag toch vooral intern gegeven zijn, met name door toenmalig vicepremier Joëlle Milquet.