Noord-Korea bevestigt dat Kim Jong-un ziek is

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is ziek. Dat hebben de staatsmedia van het land bevestigd nadat de jonge dictator gisteren de opvallende afwezige was op een belangrijke parlementaire vergadering. Het is de eerste keer dat het regime toegeeft dat Kim zich niet goed voelt.

Het Chinese nieuwsagentschap Xinhua citeert Noord-Koreaanse media dat de dictator nog steeds "enthousiast" het land leidt, ondanks zijn ziekte. De dictator, die 31 jaar oud zou zijn, is voor het laatst in het openbaar gezien op 3 september, tijdens een concert. Op videobeelden was te zien dat hij toen slecht te been was.

De vergadering gisteren was de eerste die hij miste, sinds hij drie jaar geleden aan de macht kwam. De Noord-Koreaanse leider heeft overgewicht. Zuid-Koreaanse en Chinese media speculeerden eerder al dat Kim vanwege gezondheidsproblemen niet meer in het openbaar verscheen.