Patrick Duynslaegher tijdelijk uit de running wegens ziekte

Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent, zal wegens ziekte de komende weken zijn functie niet uitoefenen en ook afwezig zijn tijdens de komende editie. Dat meldt het Film Fest Gent.

"Patrick Duynslaegher stond erop nog het programma 2014 mee te kunnen afwerken en presenteren afgelopen woensdag", zegt woordvoerder Riema Reybrouck. "Hij trekt zich nu terug om zich te concentreren op zijn herstel."

De taken van Duynslaegher worden overgenomen door het festivalteam. Het is niet duidelijk hoe lang Duynslaegher uit roulatie zal zijn. "De raad van bestuur en de ganse ploeg van Film Fest Gent steunen hem in zijn ambitie om snel zijn functie opnieuw te kunnen opnemen en om met volle kracht aan de 42e editie (2015) en de verdere toekomst van het festival te kunnen werken", aldus nog het festival.

Patrick Duynslaegher vraagt de pers om zijn privacy te respecteren en zal niet bereikbaar zijn.