Prince brengt twee nieuwe albums uit

De Amerikaanse zanger Prince heeft twee nieuwe albums klaargestoomd: "Art official age" en "Plectrumelectrum". Beide albums liggen vanaf vandaag in de winkelrekken en worden uitgebracht door Warner Bros Records.

Prince heeft het voorbije jaar van zich laten spreken met een succesvolle wereldtournee. Vandaag heeft de zanger en gitarist twee nieuwe albums uitgebracht.

"Art official age" is het 33e soloalbum van Prince. "Het album is een klassiek Prince-album en bevat onder meer de single "Funknroll", een donkere R&B en hiphop track met de bekende feestelijke funky Princesound die toch heel hedendaags aandoet", klinkt het in een persbericht.

"Plectrumelectrum" is meer een rockalbum. Prince maakte het met zijn vaste begeleidingsband 3RDEYEGIRL. Het trio vrouwelijke muzikanten bestaat uit Donna Grantis op gitaar, Hannah Ford Welton op drum en Ida Nielson op bas.