Prix Europa huldigt brein achter "The killing", "Borgen" en "The bridge"

Op 24 oktober ontvangt de Deen Ingolf Gabold een lifetime achievement award op de Prix Europa in Berlijn. Dat heeft de festivalorganisatie bekendgemaakt. Gabold is de producent van Scandinavische topseries als "The killing", "Borgen" en "The bridge".
"Borgen"

Gabold was lange tijd hoofd van de afdeling Drama van de Deense openbare omroep. In die hoedanigheid was hij de drijvende kracht achter enkele series die in Denemarken en ver daarbuiten uiterst succesvol bleken.

Zo werd "Borgen" aan liefst 70 landen verkocht. "The killing" en "The bridge" kenden dan weer Amerikaanse remakes. Na zijn pensioen in 2012 bleef hij actief bij het internationale productiebedrijf Eyeworks. Daar ontwikkelt hij nog steeds nieuwe series.

Voor zijn hele carrière ontvangt hij op 24 oktober een lifetime achievement award op de Prix Europa in Berlijn. Dat festival vindt plaats van 18 tot en met 25 oktober en bekroont de beste Europese radio-, tv- en onlineproducties van het jaar.