Stijging verkoop bestel- en vrachtwagens in augustus

In België zijn in augustus 6,3 procent meer bestel- en vrachtwagens en bussen verkocht, in vergelijking met dezelfde maand van het vorig jaar. De verkoop van bussen ging bijna met de helft omhoog tot 133. Dat blijkt uit cijfers van de Europese vereniging van de auto-industrie, ACEA.

België zat met de stijging van 6,3 procent licht boven het Europese gemiddelde van 6,1 procent. Vooral in Zuid-Europese landen die lang met slechte economische cijfers kampten steeg de verkoop sterk. In Portugal werden 63,1 procent meer commerciële voertuigen ingeschreven, in Griekenland 35,9 procent.In Frankrijk daalde de verkoop met 6,1 procent.

Naast bussen deden in België ook de lichte bestelwagens het goed, met een stijging van 5,9 procent. Over de eerste acht maanden van dit jaar daalde de verkoop van commerciële voertuigen in België wel met 0,8 procent, in vergelijking met dezelfde periode van het vorig jaar.