Twitter werkt aan persoonsgebonden filmreclame

Twitter zal in de toekomst gebruikers persoonsgebonden reclameboodschappen over nieuwe films tonen. Dat meldt The Hollywood Reporter. De sociaalnetwerksite zal zich hiervoor baseren op de inhoud van tweets.
THE ASSOCIATED PRESS2013

Het principe is eenvoudig: wanneer een grote Hollywoodstudio bijvoorbeeld een release van een sciencefiction blockbuster in het verschiet heeft, kan Twitter reclame over die film tonen aan gebruikers die in het verleden over gelijkaardige films als "Guardians of the galaxy" hebben getweet. Ook gebruikers die over filmpersonages hebben getweet, komen in het vizier.

"Onze research heeft aangetoond dat Twitter de filmkeuze van mensen grondig beïnvloedt", citeert The Hollywood Reporter Jeffrey Graham, het hoofd Onderzoek van Twitter. "Ons onderzoek heeft aangetoond hoeveel mogelijkheden adverteerders hebben om aan te knopen met dit gedrag op Twitter."