"Goldman Sachs legt aandelenhandel van bankiers aan banden"

Investment bankiers van Goldman Sachs, de topadviseur op het gebied van fusies en overnames, mogen niet langer in individuele aandelen en bedrijfsobligaties handelen. Daarmee wil de Amerikaanse bankreus belangenverstrengelingen voorkomen. Dat meldde persbureau Bloomberg op gezag van een bron die bekend is met de kwestie.
AP2014

De werknemers werden gisteren op de hoogte gebracht van de beleidswijziging die onmiddellijk is ingegaan. Voorheen moesten bankiers toestemming vragen om in een bepaald fonds te mogen stappen. De bankiers van Goldman mogen ook niet meer beleggen in hedgefondsen.

De nieuwe beperkingen zijn ook van toepassing op sommige werknemers buiten het strikte investment banking, onder meer personen die toegang kunnen hebben op vertrouwelijke informatie, door hun functie, aldus de bron die anoniem wil blijven.