"Ik heb zo'n beetje de benen van Kim Kardashian geknuffeld"

Een daad van protest tegen de beslissing van de Amerikaanse douane om hem op een zogenoemde no-fly lijst te plaatsen. Zo motiveert de Oekraïense journalist Vitalii Sediuk zijn aanval op Kim Kardashian op de rode loper in Parijs afgelopen donderdag. "Wat ik doe is niet normaal, maar mijn intenties zijn niet slecht."

Het was schrikken voor Kim Kardashian op de rode loper van de modeweek in Parijs afgelopen donderdag. Toen ze omgeven door een meute fans haar wagen uitstapte, werd ze plots aangevallen door een man die haar omver poogde te duwen. Al snel bleek het om Sediuk te gaan, een Oekraïense journalist die in het verleden gelijkaardige "stunts" uithaalde met acteurs als America Ferrara, Will Smith en Brad Pitt.

Aan The Hollywood Reporter heeft Sediuk meer uitleg gegeven over zijn beweegredenen. Naar eigen zeggen viel hij Kardashian aan om te protesteren tegen de beslissing van de Amerikaanse douane om hem op een no-fly lijst te plaatsen.

"Ik was erg voorzichtig met Kim, omdat ik weet dat het een vrouw is", zegt hij. "Ik heb zo'n beetje haar benen geknuffeld. Voordeel haal ik er niet uit. In de VS ben ik niet langer welkom. Mogelijk staat dit lot me ook in de EU te wachten. Ik hoop van niet."

Opmerkelijk: Sediuk suggereert dat Kardashian het incident min of meer zelf heeft uitgelokt. "Er was geen politie in de buurt. Misschien wilde ze wel dat dit zou gebeuren. Als je de foto's bekijkt ziet ze eruit als een god te midden miljoenen fans en fotografen. Misschien is het net dat wat haar interesseert."

"Ik hou van de aandacht", geeft hij toe. "Ik hou van de showbusiness, maar het is niet mijn bedoeling iemand te beledigen. Het lijkt misschien alsof ik een monster ben, maar ik ben een gewone jongen. Wat ik doe is niet normaal, maar mijn intenties zijn niet slecht."