"Ik snoof cocaïne in Buckingham Palace en het Britse parlement"

Windsor Castle, Clarence House, Sandringham House, Buckingham Palace en het Britse parlement. Het zijn slechts enkele van de historische gebouwen waar Stephen Fry cocaïne heeft gesnoven tijdens zijn jarenlange drugsverslaving. Dat schrijft de Britse acteur en tv-maker in zijn autobiografie "More fool me".

Nadat hij de drug in 1986 voor het eerst had gebruikt, was Fry 15 jaar lang aan cocaïne verslaafd. Die periode in zijn leven heeft hij nu in een autobiografie neergeschreven. "Ik kan er niet omheen", zegt hij in "More fool me". "Ik beken dat ik de wet heb overtreden en dat ik op openbare plaatsen harddrugs heb gebruikt. Ik heb prachtige paleizen, nobele eigendommen en elegante etablissementen in diskrediet gebracht."

De lijst historische en iconische gebouwen waar Fry naar eigen zeggen cocaïne heeft gebruikt, is lang. Zo snoof hij het goedje onder meer in Buckingham Palace, het Britse parlement, Windsor Castle, Clarence House en Sandringham House. Ook in de kantoren van de BBC, ITV, The Daily Telegraph, The Times, The Spectator en Tatler nam hij lijntjes tot zich.

Schoorsteenmantels en andere gepolijste oppervlakken

"Ik wil deze kans grijpen om mijn verontschuldigingen aan te bieden aan de eigenaars, managers of vertegenwoordigers van al deze nobele gebouwen en de honderden private huizen, kantoren, dashboarden, tafels, schoorsteenmantels en en andere gepolijste oppervlakken die makkelijk aan deze lijst kunnen worden toegevoegd."

"Zelfs aan mijn ergste vijand zou ik cocaïne niet aanraden", besluit hij. Zijn boek noemt hij dan ook een waarschuwing om van de drug af te blijven.