Definitief afscheid van Flor Van Noppen

In Witgoor-Dessel, in de Antwerpse Kempen, is afscheid genomen van Flor Van Noppen. De voormalige N-VA-volksvertegenwoordiger overleed vorige maandag. Hij was 58 jaar oud. Van Noppen was ook schepen in Dessel.

Een ruime delegatie van de N-VA woonde de uitvaartplechtigheid bij. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever, Liesbeth Homans, Jan Jambon en Ben Weyts kwamen hun partijgenoot de laatste eer bewijzen. Ook politici van andere partijen kwamen naar de kerk in Witgoor-Dessel: Meyrem Almaci (Groen) en streekgenoot Servais Verherstraeten (CD&V).

Flor Van Noppen was de broer van veearts en keurder Karel Van Noppen, die in 1995 vermoord werd. Hij zette de strijd van zijn broer voor hormonenvrij vlees voort via de Stichting Van Noppen.

Ruim een jaar geleden werd bij Van Noppen multiple systeem atrofie (MSA) vastgesteld, een neurologische aandoening waarvoor nog geen behandeling bestaat. In april nam hij ontslag als Kamerlid nadat de volksvergadering een resolutie had aangenomen waarin meer middelen voor de bestrijding van MSA in het vooruitzicht worden  gesteld.