Opnieuw twee doden bij geweld in Oekraïne

In het oosten van Oekraïne zijn opnieuw twee mensen gedood bij gevechten. Het zou gaan om een burger en een militair. Het bestand in het gebied blijft dus erg wankel.
AP2014

Volgens de regering in Kiev vielen de doden bij mortieraanvallen in de buurt van de stad Shchastya. Daarbij vielen ook 16 gewonden en werden een ziekenhuis en een school beschadigd. Ook in de buurt van de luchthaven van de opstandige stad Donetsk zou zijn geschoten. Die luchthaven is in handen van het Oekraïense leger.

Al drie weken lang is er in het oosten van Oekraïne een bestand tussen het leger en de pro-Russische rebellen. Dat bestand is echter erg wankel en regelmatig wordt er nog gevochten tussen beide kampen.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) probeert nu gesprekken op gang te brengen tussen de Oekraïense regering, de rebellen en Rusland om nieuw bloedvergieten te vermijden en een vreedzame uitweg uit de crisis te vinden. Bij het geweld in Oekraïne zijn de voorbije maanden 3.500 doden gevallen.