Studenten gezakt, maar toch geslaagd na klacht

80 kandidaten die gezakt waren voor het toelatingsexamen geneeskunde, krijgen nu het bericht dat ze toch geslaagd zijn. Dat schrijft De Standaard. Na het examen in augustus hadden sommigen een klacht ingediend, en daarop heeft de jury beslist om drie vragen te schrappen.

"Uiteindelijk heeft dat geleid tot interpretatieproblemen", geeft Bernard Himpens toe, de voorzitter van de examencommissie. "Dat er maar één eenduidig antwoord was bij een drietal vragen. Bijgevolg heeft de examencommissie deze drie vragen geschrapt om correct te kunnen handelen en dat heeft ertoe geleid dat er een bijkomend aantal geslaagden zijn voor het toelatingsexamen."

Echt normaal kan je zoiets niet noemen. "Laat ons zeggen dat dit uitzonderlijk is dat er zo veel geslaagden zijn", zegt Himpens. "Dat er desnoods een herdeliberatie is, is niet zo uitzonderlijk." Volgens Himpens is ook voorzien in de procedures.