Wat maakt de lederen jas zo populair bij mannen?

"Zelfs als het zomer is en het is heet buiten, dan nog kun je dit kledingstuk zonder problemen dragen. Iedere man zou een zwarte lederen jas in zijn kast moeten hebben hangen." Tieneridool Nick Jonas was vorige week duidelijk toen hij op nieuwswebsite Huffington Post het iconische kledingstuk even opnieuw de aandacht gaf dat het verdient. Maar wat maakt dit kledingstuk heden ten dage nog zo populair?
2014 Getty Images

"Een zwarte lederen jas is zonder twijfel de beste investering die je als man kan doen wat kleding betreft. Hij is tijdloos, geeft je de juiste vorm en ziet er zo cool uit. Denk maar aan Steve McQueen, en het komt allemaal goed." (Kledingmerk Vesper Black)

"Mannen en leder! Mooi en stoer. Ik denk dat de meeste mannen er geen idee van hebben wat een leren jas voor hen doet. Sommigen wel natuurlijk. Die passen een jas, kijken naar zichzelf in de spiegel, rechten hun rug, halen de schouders wat omhoog… en ze zien er prachtig uit. Stoer, sexy en macho." (Leather Tribe)

"Je moet echt geen Joey Ramone zijn om met dit kledingstuk weg te geraken." (Men’s Journal)

"Als er één kledingstuk is dat het best de term "cool" omschrijft, dan is het wel het lederen jacket. Vraag dat maar aan welke beroemdheid ook, leder heeft altijd deel uitgemaakt van de popcultuur." (Huffington Post)

"Met leder maak je op een duidelijke manier een modestatement, zonder pronkerig te willen doen. Het is het meest perfecte kledingstuk in de kast van een man als je op stap wil gaan, of het nu voor een vergadering, een etentje of iets anders is." (Warenhuisketen Macy’s)

Als bewijs van bovenstaande, volgende foto’s van acteurs Gerald Butler en Liam Hemsworth, en van lingeriemodel David Beckham:

INF
(c) 2012 FameFlynet, Inc
AKM Images / GSI Media

lees ook