7.500 betogers tegen onverdoofd slachten van dieren

In Brussel hebben 7.500 mensen betoogd tegen het onverdoofd slachten van dieren tijdens het Offerfeest, het islamitische feest dat volgende week plaatsvindt. Ze vinden dat er voldoende alternatieven zijn voor het pijnlijk doden van schapen.

De betoging was georganiseerd door de dierenrechtenvereniging Gaia, dat wel benadrukt dat de manifestatie niet gericht is tegen de islam zelf, wel tegen het pijnlijk doden van offerdieren. Volgens Gaia waren er zelfs 10.000 betogers, twee keer zo veel als verwacht.

De betogers eisen dat de offerdieren voor het slachten verdoofd worden en dat zonder uitzondering voor islamitische en orthodoxe joodse rituele slachtingen. 

Volgens Gaia zijn er voldoende alternatieven en kunnen offerdieren verdoofd worden voor ze geslacht worden en is het vlees dan even "halal" als wanneer het dier niet verdoofd wordt.

Vanochtend bleek tijdens een debat in "De zevende dag" dat de moslimexecutieve in ons land vindt dat er bij de moslims geen draagvlak is voor het verdoven van offerdieren.

De betogers vandaag hadden daar geen boodschap aan en eisen dat de politici duidelijke maatregelen nemen voor dierenwelzijn en die ook aan iedereen opleggen.