"George Clooney is nog steeds vrijgezel"

Hoewel George Clooney gisteravond met zijn verloofde Amal Alamuddin is getrouwd, blijft hij vooralsnog vrijgezel. Dat stellen verschillende Italiaanse media. De ceremonie in het Aman hotel was blijkbaar informeel. Pas morgen staat het officiële, burgerlijke huwelijk in het stadhuis van Venetië gepland.
AP2014

Sinds Clooney zich afgelopen voorjaar met Alamuddin verloofde, heeft het geruchten geregend over de datum en de locatie van de huwelijksplechtigheid. Onduidelijkheid was daarbij vaker wel dan niet troef. Ook tijdens hun eigenlijke en lopende huwelijksweekend in Venetië, blijft het voor de buitenwereld raden naar de precieze agenda die het paar afwerkt.

Zo klonk het gisteravond vrij verrassend dat het huwelijk al was voltrokken met een ceremonie in het Aman-hotel. Nochtans was eerder aangegeven dat de plechtigheid pas morgen in het stadhuis van Venetië zou plaatsvinden.

Walter Veltroni

Verschillende Italiaanse media menen nu dat Clooney daarom nog steeds vrijgezel is. De plechtigheid gisteravond werd dan wel voorgegaan door voormalig burgemeester van Rome Walter Veltroni, voor de Italiaanse burgerlijke stand zou die ceremonie niet geldig zijn. Dat melden kranten als de Corriere Della Sera en Il Gazzettino.

Pas met het officiële, burgerlijke huwelijk morgen in het stadhuis zouden Clooney en Alamuddin ook wettige echtgenoten worden. Naar verluidt zal Veltroni ook deze ceremonie leiden.

"When I fall in love"

Hoewel de plechtigheid van gisteravond onder de grootste geheimhouding plaatsvond, lekken intussen toch details uit over het gebeuren. Zo was de inkomhal van het hotel met witte rozen gevuld. Een jazzorkest speelde het nummer "When I fall in love" van Nat King Cole. Volgens het persagentschap AFP aten de gasten polenta met wilde paddenstoelen en prosciutto alvorens aan tafel aan te schuiven voor een vijfgangendiner met risotto van kreeft.

Vanmiddag zijn Clooney en Alamuddin alweer in een boot op de Venetiaanse kanalen gespot in de richting van Hotel Cipriani. Daar lunchten ze samen met hun al even beroemde huwelijksgasten Cindy Crawford, Bono, Matt Damon en Anna Wintour. Volgens The Hollywood Reporter zijn Brad Pitt en Angelina Jolie nog steeds niet gespot. Nochtans zijn ze relatief vlakbij voor opnames op het eiland Malta.