Politievakbond dreigt met boycot flitsmarathon

De liberale politievakbond VSOA dreigt ermee de flitsmarathon te boycotten die de politie op 10 oktober heeft gepland. In het hele land zullen dan extra snelheidscontroles worden uitgevoerd tussen 6 uur 's morgens en 6 uur 's avonds.

Anders dan bij de vorige flitsmarathon vraagt de politie nu niet om locaties voor controles te suggereren. Bij de eerste flitsmarathon in april zijn meer dan 20.000 bestuurders geflitst.

Desondanks zal het slagen van de actie in de eerste plaats afhangen van de politie zelf, want volgens Het Nieuwsblad op Zondag dreigt het VSOA met een boycot.

"Het is goed mogelijk dat we op die dag het werk neerleggen en het stakingsrecht inroepen. We plannen voortdurend acties, de flitsmarathon is dan een ideale gelegenheid. Alles is mogelijk. De druk van onze achterban is groot", zegt ondervoorzitter Vincent Houssin.

De agenten voeren actie omdat ze niet meer op 58 op vervroegd pensioen kunnen, maar op 62 jaar. Dat is het gevolg van een beslissing van het Grondwettelijk Hof.