Twee doden bij ongeluk met monstertruck in Nederland

In Haaksbergen in Nederland zijn bij een ongeval met een monstertruck twee doden en zeker 24 gewonden gevallen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. De bestuurder van de truck is intussen aangehouden.

Eerst was gezegd dat er twee volwassenen en een kind waren gedood bij het ongeluk, maar nadien is dat veranderd tot twee doden. Er zouden zeker 24 gewonden zijn gevallen. Zes mensen zijn er erg aan toe, aldus de Nederlandse omroep NOS. 

Het ongeluk gebeurde tijdens het evenement Automotorsportief. Op beelden is te zien dat de truck over een aantal oude auto's rijdt en daarna uit de bocht vliegt en het publiek uitrijdt. Meteen na het ongeluk ontstond grote paniek.

De ziekenhuizen in Almelo en Enschede hebben een rampenopvangplan in werking gesteld. Ook hulpdiensten uit Duitsland zijn naar Haaksbergen gekomen. De bestuurder van de truck is intussen aangehouden. Het zou gaan om een ervaren stuntrijder.