Betoger zonder papieren steekt zichzelf in brand

In Brussel heeft een Libanese man zonder papieren zichzelf in brand gestoken. Hij nam in Brussel deel aan een betoging georganiseerd door de organisatie La Voix des Sans-Papiers. In totaal waren er zo'n 200 betogers. Volgens sommige bronnen is de man in levensgevaar.
Thibault Kruyts

De deelnemers aan de optocht eisten onder meer de regularisatie van alle illegalen en de stopzetting van de verplichte repatriëringen.

De betoging werd opgeschrikt toen een radeloze man zichzelf in brand stak. Hij overgoot zich met benzine en stak die in brand. De andere betogers konden de vlammen snel doven maar de man hield er toch brandwonden in het gezicht aan over.

Enkele weken geleden had de redactie van het reportagemagazine Panorama nog een gesprek met de man, die hier al zeven jaar verblijft, Nederlands spreekt en hier ook al heeft gewerkt. Toch heeft hij geen papieren. "Wat ga ik hier doen? Ik weet het niet. Ik ben Libanees, ik wil werk", zei de man. Toen al klonk hij radeloos.

Meest gelezen