FOD Financiën en hogeschool leiden samen financiële bachelors op

De fiscus start met een proefproject om financiële bachelors aan te trekken. Elk jaar vertrekken er nu 1.400 personeelsleden bij Financiën, bijvoorbeeld door pensioen.

De vertrekkers zijn vooral financiële bachelors. Maar aan Nederlandstalige kant zijn die moeilijk te vinden. Daarom gaat de FOD Financiën nu zelf in samenwerking met de Hogeschool Gent dertig jonge kandidaten opleiden.

"De kandidaat die in de opleiding wil stappen, combineert werken met studeren", zegt Francis Adyns van FOD Financiën. "Dat betekent dat hij in één week twee dagen bij de diensten van Financiën werkt, waar hij nuttige ervaring opdoet. Daarnaast krijgt hij een opleiding, deels door de hogeschool die onze partner is in dat proefproject, deels door onze eigen opleidingscentra. Wij zullen ons toespitsen op de opleiding personenbelasting, vennootschapsbelasting en btw."

Kandidaten moeten een diploma hoger middelbaar onderwijs hebben en nog geen 22 zijn. Tijdens de opleiding, die drie jaar duurt, verdienen ze bijna 1.500 euro netto per maand.

Meest gelezen