"Alsof hij naar ons wilde wuiven"

Tijdens een boottochtje nabij de kust van Zuid-Afrika mocht gids Steven Benjamin midden 2013 getuige zijn van een prachtig schouwspel, waarin een enorme bultrug de hoofdrol speelde. Het volwassen dier, zeker 30 ton zwaar, gooide zich helemaal uit het water en leek de toeschouwers op de boot zelfs te groeten met een van zijn vinnen. Benjamin slaagde erin een aantal foto’s te maken die de afgelopen dagen nieuwswebsites over de hele wereld sierden.
Steven Benjamin / Barcroft Media

Benjamin aan nieuwsagentschap Barcroft Media: "Hij bleef zich minutenlang onder water verstoppen. Dus dacht ik dat er niets meer ging gebeuren. Maar dan wierp hij zijn volledige lichaam naar boven en kwam boven het water uit, een van zijn vinnen uitstrekkend naar de toeschouwers op de boot toe. Om daarna met een megaplons terug in het water te landen. Ik had dit schouwspel nog nooit van zo dichtbij mogen meemaken."

"Normaal zie je hen slechts vanop een verre afstand. Toen het gebeurde en het dier terug in het water landde, hoorde je de toeschouwers gillen."

"Dat ik deze foto’s heb kunnen maken, was niet meer en niet minder dan louter toeval. Zij die de foto zien, kijken meestal twee keer vooraleer ze geloven dat hij echt is. Maar dan is het een en al verbijstering."

Steven Benjamin / Barcroft Media

lees ook