Brandweermannen snoeien oprit bejaarde vrouw

Een klein gebaar dat intussen tot wereldnieuws uitgegroeid is. Nadat de brandweer van Santa Barbara, Californië (VS), een oproep gekregen had om een vrouw, die ten val gekomen was voor haar voordeur, te helpen, beperkte de interventie zich niet tot het naar het ziekenhuis vervoeren van de 81-jarige vrouw. Twee brandweermannen keerden na het voorval immers terug om haar oprit een snoeibeurt te geven.

Brandweerman Kevin Bryant op nieuwswebsite KEYT: "Op het moment zelf hadden we het gevoel dat, indien het wandelpad niet zo nauw geweest was, ze wellicht niet gevallen was. Dus dachten we dat we deze vrouw in de toekomst konden helpen om niet te vallen door een vorm van gemeenschapsdienst te doen."

"Dit is onze taak. Normaal handelen we altijd in een geval van hoogdringendheid. Maar dit keer konden we ook tonen dat het anders kan."

Terwijl de zwaargewonde vrouw in het ziekenhuis geopereerd werd, zakte Bryant samen met een collega terug naar het huis af en maakte het pad naar haar huis opnieuw "veilig" door de te weelderig groeiende struiken te snoeien.

lees ook