Cultserie "Twin Peaks" krijgt een vervolg

Meer dan 25 jaar na het einde van "Twin Peaks" komt er een nieuwe reeks van de cultserie. De Amerikaanse zender Showtime postte een filmpje op YouTube waaruit dat duidelijk moet worden. Daarmee komt een einde aan de resem cryptische tweets die regisseur David Lynch en producer Mark Frost eerder al hadden gelanceerd.

Krijgen we in 2016 een antwoord op de vele vragen die na twee seizoenen "Twin Peaks" onbeantwoord bleven? Dat lijkt er nu toch aan te zitten komen, zo blijkt uit onderstaand filmpje van Showtime.

Het derde seizoen van "Twin Peaks" zou negen afleveringen bevatten, allemaal geschreven door Lynch en Frost. Lynch zou elke aflevering regisseren. De start van de opnames zou gepland zijn voor 2015, de serie kan dan in 2016 te zien zijn.

Met de aankondiging van de nieuwe reeks, blijkt dus dat Laura Palmer woord heeft gehouden. In de originele finale van "Twin Peaks" zegt haar geest dat ze over 25 jaar zal terugkeren. Fans hadden een nieuw seizoen dus al in 2015 verwacht, maar ze zullen nog een jaartje geduld moeten oefenen.

Cultserie uit de vroege jaren 90

"Twin Peaks" is een Amerikaanse tv-serie die begin jaren 90 een ware hype was. De reeks draaide rond de moord op het populaire schoolmeisje Laura Palmer in het fictieve, bizarre grensplaatsje Twin Peaks. Agent Dale Cooper moet de moord oplossen.

Het eerste seizoen van acht afleveringen was zeer succesvol. De aandacht verslapte nadat in het tweede seizoen de moord op Laura Palmer was opgehelderd en de verhaallijnen steeds vreemder werden.