Jazz-muzikant Quincy Jones krijgt Frans lintje

De Amerikaanse producer en jazz-muzikant Quincy Jones (81) is in Frankrijk uitgeroepen tot commandeur in de Kunsten en Letteren. Hij kreeg zijn lintje in Parijs uit handen van de voormalige Franse minister van Cultuur Jack Lang.
saget 1

Er werd wederzijds kwistig met lof gestrooid. "U doet de cultuurwereld overal stralen, nu eens als bewaarder van de traditie, dan weer als man van de nieuwe tendenzen", sprak Lang.

"Dankzij Frankrijk is jazz wat het vandaag is", was Quincy Jones al even gul met lof. "Ik mag dan Amerikaan zijn, ik draag Frankrijk in mijn hart".

Quincy Jones is niet alleen een groot jazz-trompettist, hij is ook een belangrijk producer. Hij producete muziek van een gevarieerd aantal grote namen, van Michael Jackson en Frank Sinatra tot Count Basie en Jacques Brel.