John Galliano aan de slag bij Martin Margiela

De Britse modeontwerper John Galliano heeft een nieuwe werkgever gevonden na zijn ontslag bij Dior in 2011. Dior zette Galliano op de keien omdat hij antisemitische opmerkingen had gemaakt onder invloed van alcohol. Hij wordt de nieuwe artistieke directeur van Maison Martin Margiela.

De terugkeer van John Galliano komt niet als een verrassing. De Britse modeontwerper kondigde eerder aan dat hij klaar is voor een nieuw avontuur. Galliano liet ook optekenen dat hij met succes een ontwenningskuur heeft gevolgd.

"John Galliano is een van de grootste talenten van alle tijden", motiveert Renzo Rosso van OTB Group in een verklaring. OTB Group is de eigenaar van Maison Martin Margiela.

Maison Martin Margiela werd eind de jaren 80 opgericht door de Belgische modeontwerper Martin Margiela. Margiela stapte in 2009 op bij het modehuis dat hij zelf oprichtte. De voorbije jaren werd het merk voortgezet door een team van ontwerpers.