Man trouwt met zijn ex-stiefmoeder

Opmerkelijk mag dit huwelijk alleszins genoemd worden: de 45-jarige Eric Holder trouwde afgelopen weekend in de Franse gemeente Dabo met zijn 48-jarige ex-stiefmoeder Elisabeth Lorentz. Lorentz was dus enig tijd getrouwd met de vader van Eric. Om te mogen trouwen moesten beiden wel eerst naar de rechtbank stappen.

In Frankrijk is er een wet die verbiedt dat ouders met hun kinderen trouwen, ook al gaat het om geadopteerde of aangenomen kinderen. Toch was er een lokale rechter die het koppel gelijk gaf. Omdat het Openbaar Ministerie niet in hoger beroep ging, kon het koppel alsnog trouwen.

Lorentz aan nieuwsagentschap AFP: "Eindelijk kunnen we de dag van ons leven vieren. Ik hoop dat wat wij meegemaakt hebben nuttig kan zijn voor andere koppels die hetzelfde doormaken. Want ik ben er zeker van dat er nog in deze situatie zijn."

De ex-man van Lorentz en de vader van Eric zou voor honderd procent achter dit huwelijk staan.

lees ook