Najaarsstormen veroorzaken hinder in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zitten nog steeds honderden gezinnen zonder stroom als gevolg van de najaarsstormen. De hevige rukwinden veroorzaken vooral problemen in het noordwesten van Engeland en in Noord-Ierland. Op de Buiten-Hebriden, de eilanden ten westen van Schotland, zijn zelfs rukwinden gemeten tot 135 kilometer per uur.

In Noord-Ierland zaten door ontwortelde bomen en afgeknakte elektriciteitspalen in eerste instantie meer dan 7.000 gezinnen zonder stroom. In het noordwesten van Engeland kunnen de meeste van de 3.000 getroffen gezinnen intussen weer het licht aansteken.

In het zuiden van Wales waren er lokaal overstromingen. In Schotland zijn de veertochten naar de westelijke eilanden geannuleerd. De brug naar het eiland Skye werd een tijdlang gesloten voor het verkeer.

Herfststormen zijn ook aan de overzijde van het Kanaal niet ongewoon. Doordat september uitzonderlijk droog was, hangen er echter meer bladeren dan gewoonlijk aan de bomen waardoor die kwetsbaarder zijn voor rukwinden.