Scala start in Zuid-Korea met lokale afdeling

Het Aarschotse meisjeskoor Scala krijgt volgend jaar een tegenhanger in Zuid-Korea. Artistieke leiders Steven en Stijn Kolacny hebben tijdens hun toernee in Zuid-Korea en Singapore plannen gemaakt om een lokale groep op te richten in Seoel.

De Kolacny's zullen de Zuid-Koreaanse zangeressen zelf selecteren en regelmatig naar Seoel vliegen voor repetities en het aanleren van de bekende Scala-stijl. Het is de bedoeling dat ze hun stijl en kennis op termijn zullen overdragen aan de Zuid-Koreaanse groep, die in zijn eigen deel van de wereld zal optreden.

De Aziatische Scala-tournee startte op 30 september in het Star Theatre in Singapore, dat plaats biedt aan 5.000 personen. Zondagavond trad de groep op voor 2.000 mensen in het uitverkochte Seoul Art Center. Ook vanavond zal het prestigieuze Sejong Center met zijn 3.000 plaatsen nagenoeg volledig gevuld zijn. De Koreaanse tv-zender CBS zal het concert vanavond live opnemen om het op een latere datum uit te zenden.

Er zijn al afspraken gemaakt voor een nieuwe tournee in 2016 in Zuid-Korea met de originele Vlaamse bezetting.