Slechterik uit "Live and let die" is overleden

Geoffrey Holder, acteur, danser en choreograaf, maar vooral bekend als de slechterik Baron Samedi in de Bondfilm "Live and let die", is overleden. Hij was 84 jaar.

Geoffrey Holder was van vele markten thuis. Hij was niet alleen acteur, danser en choreograaf, maar ook componist, ontwerper en schilder. Hij werd geboren in Trinidad en Tobago, maar bouwde zijn carrière uit in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Bij het grote publiek is hij vooral bekend als Baron Samedi, een personage die hij eerder al speelde op Broadway, maar dat hij opnieuw mocht vertolken in de Bondfilm "Live and let die".

Hij werd vaker gecast in exotische rollen: zo was hij Punjab in de musical "Annie", een stamhoofd in "Doctor Dolittle", en een tovenaar in "Everything you always wanted to know about sex (but were afraid to ask)" van Woody Allen. Met zijn diepe basstem was hij ook de verteller van de filmversie van "Charlie and the chocolate factory".