Terreurgroep IS hijst vlag in Kobani

De terreurbeweging Islamitische Staat heeft haar zwarte vlag gehesen in het oosten van Kobani, een belangrijke grensstad in het noorden van Syrië. Dat meldt persagentschap Reuters. De NAVO zou overigens bereid zijn om grondtroepen te sturen naar Turkije om het land te beschermen tegen de opmars van IS.

De zwarte vlag van IS is te zien op videobeelden vanuit buurland Turkije. De vlag is gehesen op een gebouw dichtbij het gebied waar de laatste dagen zware gevechten zijn gehouden.

Er wordt al enkele weken hevig gevochten om de Syrisch-Koerdische stad, vlak bij de grens met Turkije. Een kleine 200.000 Syrische Koerden zijn op de vlucht geslagen voor IS en zijn de grens over gevlucht.

"NAVO zal actie ondernemen als dat nodig is om Turkije te beschermen"

Secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft vandaag gezegd dat de NAVO grondtroepen zal inzetten in Turkije als dat nodig is om de veiligheid van het land te garanderen. Stoltenberg is momenteel op bezoek in Polen.