Wie is die ongeïnteresseerde achtergrondzangeres?

Als Aretha Franklin begint te zingen, dan zuigt ze doorgaans alle aandacht naar zich toe. Maar dat was vorige week tijdens haar optreden bij David Letterman duidelijk buiten een achtergrondzangeres gerekend. De vrouw in kwestie deed schijnbaar geen enkele moeite om zich in het nummer in te leven en dat levert bij wijlen hilarische beelden op. En die achtergrondzangeres is nochtans niet zo maar de eerste de beste.

Aretha Franklin gaf zich - zoals we gewoon zijn van de diva - helemaal bij haar cover van "Rolling in the deep" van Adele en ook de backing vocals deden lustig mee...behalve één vrouw. Bij sommige camerastandpunten kon het contrast haast niet groter zijn en leek de achtergrondzangeres zelfs gekke bekken te trekken.

Wie is die vrouw? Het is niemand minder dan Cissy Houston, jawel: de moeder van die andere diva, Whitney Houston die in 2012 overleed. Cissy heeft nochtans tonnen ervaring als achtergrondzangeres en als soloartieste, maar toch was ze bij het televisieoptreden duidelijk niet in haar goede doen. Houston kende kennelijk haar tekst niet uit het hoofd, viel soms niet op tijd in, bewoog amper en had een verstrooide blik.

Op internetfora wordt er duchtig gepraat over en gelachen met het voorval want toegegeven: sommige beelden zijn hilarisch. Maar op de vraag waarom Cissy Houston daar eigenlijk voor Piet Snot stond, daar hebben we voorlopig het raden naar.

U kunt enkele reacties en het optreden zelf hieronder bekijken.

lees ook