Zoektocht naar verdwenen Boeing wordt hervat

Bijna zeven maanden nadat de Boeing van de radar is verdwenen, wordt de zoektocht naar vlucht MH370 van Malaysia Airlines hervat. Een speciaal onderzoeksschip is aangekomen in de onderzoekszone in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween tijdens een nachtelijke vlucht van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking. De Boeing 777-200 had 239 inzittenden aan boord.

Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat het toestel om een of andere reden was neergestort in de Zuid-Chinese Zee, tussen Maleisië en Vietnam, maar na enkele dagen bleek dat het vliegtuig van zijn route was afgeweken en rechtsomkeer had gemaakt, richting zuidwesten. Wat er juist is gebeurd, blijft tot op vandaag een mysterie.

Vandaag is een speciaal onderzoeksschip met sensoren de oceaanbodem beginnen scannen in een zone op zo'n 1.800 kilometer ten westen van Australië. Deze maand nog zullen nog twee bijkomende onderzoeksschepen worden ingezet.

De zoektocht naar MH370 heeft zo'n vier maanden stilgelegen om de onderzoekers de kans te geven een duidelijk onderzoeksgebied af te bakenen. Desondanks blijft de zoektocht naar een mogelijk wrak een zoektocht naar een speld in een hooiberg.