"Cry, foe! Run amok! Fa awry! Mijn toverstaf wil deze nonsens niet"

Ophef bij de fans van Harry Potter: in een reeks cryptische tweets heeft de Britse auteur J.K. Rowling gezinspeeld op een vervolg op de succesvolle boekenserie over de tovenaarsjongen.
A2012

3,74 miljoen volgers heeft Rowling op Twitter. Allen zijn sinds 24 uur in opperste staat van opwinding na een reeks cryptische tweets.

Alles begon zondagavond met een vrij onschuldige mededeling. "Ik heb het momenteel erg druk", schreef de auteur. "Ik werk aan een nieuwe roman, leg de laatste hand aan een scenario en ben bezig met de campagnes van Lumos." Dat laatste is een liefdadigheidsorganisatie die ze heeft opgericht om weeskinderen te helpen. "Ik keer terug wanneer ik iets klaar heb!"

"Iets om over na te denken terwijl ik weg ben"

Een fan reageerde vrijwel meteen: "Elke keer J.K. Rowling iets tweet, stop ik met wat ik ook aan het doen ben en analyseer ik het een uur lang."

Die tweet kon Rowling niet laten liggen. "Zie je", schreef ze terug. "Nu kom ik in de verleiding een raadsel of een anagram te posten. Moet verleiding weerstaan... Moet werken..."

Enkele uren later deed ze het toch: "Cry, foe! Run amok! Fa awry! Mijn toverstaf wil deze nonsens niet." Gevolgd door: "Iets om over na te denken terwijl ik weg ben."

Dat laatste doen de fans inmiddels in groten getale. Zo regent het op Twitter en elders op het internet mogelijke verklaringen voor de raadselachtige tweet. Velen gaan er daarnaast vanuit dat de woorden van Rowling een anagram vormen, wat eveneens tot heel wat gespeculeer leidt.

De eigenlijke reeks tweets kan u hieronder lezen: