"Hij haalde een mes boven en sneed zichzelf in het gezicht"

Dat acteurs diep gaan om zich in een rol te verliezen, gebeurt wel vaker. Wat Shia LaBeouf uithaalde tijdens de opnames van de film "Fury" grenst evenwel aan het krankzinnige. De acteur sneed zichzelf in het gezicht en liet een tand trekken om "waarachtig" over te komen in het oorlogsdrama. Dat vertelt één van zijn medespelers aan GQ Magazine.
A2011

"Fury" vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse soldaten die met een shermantank Europa helpt bevrijden aan het einde van WO II. Onder anderen Brad Pitt, Shia LaBeouf en Logan Lerman spelen mee in de film.

Die laatste acteur heeft aan GQ Magazine meer verteld over het bizarre gedrag dat LaBeouf vertoonde tijdens de opnames in het kader van "method acting". Daarbij "wordt" een acteur haar of zijn personage door zich er helemaal in te verliezen.

Zo sneed LaBeouf zichzelf in het gezicht om "echte" oorlogswonden te hebben. "We waren in de make-upruimte waar ze valse sneden op Shia's gezicht aanbrachten", vertelt Lerman. "Ik zei hem dat het er goed uitzag, maar hij meende dat het niet echt leek."

"Hij liep vervolgens de gang in en zei: "Hey man, wil je iets grappig zien? Kijk goed." Daarop haalde hij een mes boven en sneed hij zichzelf in het gezicht. De hele film lang hield hij de sneden op zijn gezicht open. Het is allemaal echt."

Wassen

Ook het verhaal dat LaBeouf speciaal voor de opnames een tand liet trekken, klopt volgens Lerman. "Hij deed het natuurlijk niet zelf. Hij ging naar de tandarts en vroeg hem de tand te trekken. Wat een vreemd verzoek."

Naar verluidt weigerde LaBeouf zich te wassen zolang de opnames liepen. Hij leerde ook effectief met een tank rijden om ook die scènes zelf te kunnen spelen.

De afgelopen maanden haalde LaBeouf om de haverklap het nieuws met eigenaardig gedrag. Zo verscheen hij met een papieren zak over het hoofd op de rode loper van het filmfestival van Berlijn en schopte hij keet in een theaterzaal in New York.

Wie LaBeouf en co aan het werk wil zien in "Fury" kan onder meer terecht op het komende Film Fest Gent waar de film deel uitmaakt van het programma.