"Hou op je maaltijden te fotograferen. Eet ze gewoon op!"

We doen er allemaal aan mee, kunnen niet meer zonder, vullen er onze soms schaarse vrije tijd mee en zijn vooral trots dat we daardoor nog meekunnen. Technologische snufjes/speeltjes, of het nu iMacs, iPads, iPhones of iets anders is, maken deel uit van ons dagdagelijks reilen en zeilen zoals tv kijken of radio luisteren. Maar moeten we deze evolutie geen halt toeroepen, om opnieuw te kunnen ademen en elkaar op persoonlijke basis wat beter te leren kennen?

Rapper en activist Prince Ea maakte juist over dit onderwerp een nummer dat momenteel het internet verovert. De bijhorende video werd intussen bijna één miljoen keer gedeeld op Facebook en bijna anderhalf miljoen keer bekeken op YouTube. Dat heeft vooral te maken met de herkenbaarheid van hetgeen hij brengt.

"Why I refuse to let technology control me" is dan ook de veelzeggende titel. Of, zoals een reactie op Facebook, "de enige rapper die erin slaagt een traan in mijn ogen te krijgen":

lees ook