"Spinnenweb verspert toegang tot garage"

Het was even schrikken voor Russell Harding uit Colerne, Groot-Brittannië, toen hij zijn garagepoort wilde openen. Een gigantisch spinnenweb had zich meester gemaakt van de garagepoort. "Ik stond perplex", aldus de 74-jarige man op nieuwswebsite SWNS. Maar niets was wat het leek.
© Russell Harding / SWNS.com

Op nieuwssite The Telegraph legde de man uit dat hij een amateurfotograaf is en dat hij het web zo gefotografeerd had dat het leek alsof hij op de garagepoort opgebouwd was: “Dit was een optische illusie, een bedrog voor het oog” (zie onderste foto waar het spinnenweb tussen de auto en de muur hangt). Wat toch niet wegnam dat hij zelf erg onder de indruk was van het web.

"Ik weet echt niet hoe hij dat gedaan heeft. Ongelooflijk. Nooit heb ik zoiets eerder gezien. Mocht mijn vrouw dat web als eerste gezien hebben, dan was ze zeker flauwgevallen. Of er zou heel wat afgeschreeuwd zijn."

"Het was wel een ochtend met veel dauw, waardoor het web beter uitkwam door de lichtinval. Daarom zag ik het web ook zelf zo goed."

De man heeft het web uiteindelijk "op een diervriendelijke manier" verwijderd. Enkele dagen later was het vanzelf verdwenen.

© Russell Harding / SWNS.com
© Russell Harding / SWNS.com

lees ook