"Waar hebben we dit nog gezien?"

Eind juni maakte de Zweedse prins Carl Philip zijn verloving bekend met Sofia Hellqvist, een voormalig fotomodel en reality-vedette. Vorige week werden de officiële portretten, die dit heuglijke feit moesten onderstrepen, wereldkundig gemaakt. Maar hoe beiden op de foto’s ook straalden, bijster origineel waren ze niet. En dat ontdekten vooral de Britse media al snel.
Kungahuset.se / Crystal Pictures

Blauw kleed, een lichte krul in de haren, dat witte zakdoekje tegenover het donkere pak, de tanden bloot lachend. "Het is duidelijk dat zelfs het meest koninklijke bloed niet immuun is om andere mensen te kopiëren", klonk het op nieuwswebsite Daily Mail. Want dit “optreden” leek toch wel verdacht veel op de verlovingsfoto’s van prins William en Kate Middleton in 2010.

Op internetforums volgden dan ook opmerkingen als "Mocht dit een plaat zijn, dan had de maker zeker een proces voor plagiaat aan zijn been", "Je kan de Zweedse koninklijke familie toch niet vergelijken met de Windsors. Het is evident dat ze de Windsors dus willen na-apen" en "Hoe hard ze ook probeert, ze zal nooit de stijl van Kate evenaren".

Oordeelt u zelf:

AP2010

lees ook