BBC op zoek naar kandidaten voor Songfestival

De Britse openbare omroep BBC organiseert voor het eerst sinds 2008 een talentenjacht voor kandidaten voor het Eurovisiesongfestival. De Britten mogen zelf liedjes insturen om het land te vertegenwoordigen op de liedjeswedstrijd.

De BBC hoopt met de talentenjacht "een briljante artiest" te vinden die potten kan breken op de komende editie van het Eurovisiesongfestival in Wenen.

De Britten eindigden dit jaar op de 17e plaats in de liedjeswedstrijd met "Children of the universe" van Molly (foto). De jaren daarvoor bleken Bonny Tyler en Engelbert Humperdinck ook geen garantie op succes op het Eurovisiesongfestival.

Met de open auditie voor kandidaten voor de 60e editie van het Eurovisiesongfestival in Wenen hoopt de BBC een competitief nummer te strikken waarmee gescoord kan worden op de liedjeswedstrijd.